Kedves Mindenki!

 

Jancsó Tamás vagyok, doktorandusz az ELTE TTK Társadalom- és Gazdaságföldrajzi Tanszékén.

Profilkép.jpg

Leírok néhány dolgot magamról, csak, hogy tudják kinek a gondolatait, írásait olvassák.

1985-ben születtem Szarvason, itt is nevelkedtem egészen a Gimnázium végéig (általános iskolában még nyertem városi matematika versenyt :) ), utána kerültem fel Budapestre az ELTE-re, geográfus szakra. Itt végeztem terület- és településfejlesztő és hidrológus szakirányon 2010-ben. Ezalatt 2008 és 2010 között, bő két évet voltam a Természettudományi Kar hallgatói érdekképviseletének (ELTE TTK HÖK) vezetője. Most doktoranduszként a kutatási témám a felsőoktatási intézmények földrajzi hálózatának vizsgálata, a munkát a Társadalom- és Gazdaságföldrajzi Tanszéken végzem.

Felmenőimről annyit, hogy Szarvason nem számít egy nagy teljesítménynek, de mind a négy nagyszülőm evangélikus vallású, tót anyanyelvű földműves volt. Sajnos én már csak néhány káromkodást tudok szlovákul/tótul. Szüleim első generációs értelmiségiek, bátyám rizsnemesítéssel foglalkozó agrármérnök kutató. Konfirmáltam, azóta karácsonyitemplombajárónak tartom magam.

2011 nyarán egy baleset következtében gerinctörést szenvedtem, úgyhogy most kerekesszékben élem az életem, és reménykedek, meg küzdök is azért, hogy ez majd egyszer máshogy is legyen.

Ezt a blogot azért kezdtem el, hogy kiírjam magamból azokról a dolgokról a véleményemet, amik foglalkoztatnak, valamint közzé tegyem az írásaimat. Továbbá kicsit rendszerezni is szeretném magamban a dolgokat írás közben. Nem titkolt célom, hogy kicsit gondolkodásra ösztönözzem azokat is, akik megtisztelnek, és elolvassák az írásaimat.

22.jpg

Ho Si Minh a kertjében dolgozik 
 

Javaslom, hogy a későbbi bejegyzéseim értelmezéséhez is mindenki kezdje az első bejegyzésemmel az olvasást, mert ebben leírom, hogy milyen elvek mentén írom a későbbiekben a blogot.

Ez a blogom az első ebben a műfajban, úgyhogy teljesen tudatlanul vágok neki. Nem tervezek túl sűrűn írni, inkább majd csak ha úgy értékelem, hogy van más számára is átgondolható dolog a fejemben. Egyébként kissé át is kell szellemülnöm a hatékony íráshoz, ez pedig nem megy mindig. Ezért semmiféle rendszerességet nem tartok majd a megjelentetésben, mert néha intenzívebben jönnek a gondolatok. Gyakrabban viszont nem jönnek.

Köszönöm azoknak, akik gondolataikkal hozzájárultak ahhoz, hogy a fejemben összeálljanak a dolgok. Azoknak is külön köszönöm a ténykedésüket, akik azt mutatták meg, hogy hogyan ne csináljam a dolgaimat.

Egyébként Heltai Jenő Szabadság című versének meghallgatása a tizenegy éves Elamin Flóra előadásában és Márai Sándor Mennyből az angyal című verse Csurka László előadásában szerintem kifejezetten segíti a gondolkozást. Ezt a két vereset akár lehet a blogom rendező elvének is tekinteni.

Mindenkinek jó gondolkodást!

user_8155632_1209725211704_box2.jpg

https://www.facebook.com/jancsotamasGondolkozik

 

Szerző: Jancsó Tamás  2013.08.06. 06:03 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jancsotamasgondolkozik.blog.hu/api/trackback/id/tr255403808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.